torsdag 5 januari 2012

Lite exteriörbilder.

Det har inte hänt så mycket med bygget över julen. Körde förbi och kollade om det var nån där i måndags. Det lyste men jag kände att jag skulle lämna byggarna lite ifred.

Bjuder här på lite exteriör bilder från bygget.

Huset sett nere ifrån gatan.

Entren med kablarna för spottarna hängandes.

Två av rummen i barnsektionen.

Kortsiden med fönsterna från allrummet,

Vår underbara trädgård med vacker utsikt mot ån. Grönskan kommer göra det mycket trevligare!

Baksida. Här ska det byggas trädäck.

Vår fina framsida. Kanske när alla byggbodar och containarar försvinner.

2 kommentarer:

  1. Ja det kändes som ett bakslag i sista stund! :-(
    I och för sig har vi hela tiden varit inställda på att något skulle hända, dock var jag mer orolig för att det skulle vara ett inbrott. Vår kollega som byggde ett liknande hus som ni, fick ju inbrott precis mellan kontrollbesiktningen och slutbesiktningen.

    Men oavsett anledning så har vi ju redan packat i princip allt och planerat hela helgen med att boka släp och tillkallat flytthjälp från nära och kära.

    Trodde först inte man fick ta ut vite förrän de 40 veckorna från avropet var gångna, men jag läste igenom avtalet igår och det stod från bekräftat slutdatum. Sen i de allmänna villkoren står det ju alltid lite tvetydig text, så som i detta fallet att om det är utanför deras (entreprenadens) kontroll så kunde de slippa vite. Men jag anser att de beställt pannan för sent om man beställt den i tisdags förra veckan.

    Vi får se hur det visar sig, byggledaren skulle höra av sig så fort han visste något. Som tur har vi garderat oss och sagt upp lägenheten till den siste februari.

    Hur går det för er förresten?

    SvaraRadera
  2. Ja för en dialog med er byggledare, det kan löna sig att man ligger på! Vår mosaik till badrummet var ju också restat och kom först i början på förra veckan. Då skulle de fixa resterande i huset också och vi trodde det var meningen att pannan skulle varit på plats då men icke.

    Vi skulle ju också haft visning, men än så länge har vi inte sett något om det så vi tror att säljaren inte brytt sig om det (kanske han är på semester?!) men han verkar bara ha säljande av hus som en liten "sidan om"-grej. Kanske tur för oss för det känns som att risken för inbrott är mycket större när man har visning (så håll koll på ert hus, annars kan det också leda till förseningar!)

    Oavsett, OM ni skulle bli försenade så har jag läst någonstans att de inte bara behöver betala vite, utan blir skyldiga att betala tillfälligt boende OCH ev. magasinering av era saker. Så även om det skulle medföra mer jobb och irritation så kommer det ju lösa sig.

    SvaraRadera