måndag 29 augusti 2011

Då har arbetet på tomten dragit igång!

I onsdags börjades det schatas på tomten. Vi hade fått reda på att arbetet skulle påbörjas då eftersom byggledaren ringt och meddelat oss detta. När vi kom dit hade provgropen för carporten redan blivit grävd. Och som vi misstänkte så var det ingen botten. Så det var bara att fylla igen och avbeställa carporten.
Både huset och carporten var utstakat så  vi kunde se vart på tomten de skulle stå. Vad vi också kunde se var i vilken nivå plattan skulle hamna på. Vad vi inte riktigt tänkt på var att tomten sluttade neråt från vägen. Så det fattades säkert mer än en meter mellan befintligt underlag och plattans nivå.
Vår byggledare sa om vi fixade dit uppfyllnadsmaterial så spred dom ut det på tomten. Ringde då min kusin vars chef har sten osv. på sin gård, men han hade inget uppfyllnadsmaterial. Fick dock tipset om Norrividdinges maskinstation. Ringde dom och fick ett bra pris. Så jag beställde uppfyllnadsgrus från dom.
När jag kom till tomten på torsdag eftermiddag hade dom kört tio lass, latså 350 ton grus plus att schatgubbarna kört dit två lass på 70 ton dagen innan. Så en hel del grus blev det. Dock skulle det räcka eftersom det ingår en del schatmassor i huset.
Var förbi och sneglade lite på håll och så att dom börjat med dränneringen. Får åka ut dit imorgon med en bit kaka till våra sckatare. "Glada byggare bygger bättre"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar