tisdag 16 augusti 2011

Byggstartsmöte


Då var byggstarmötet avklarat. Det var några dagar sedan nu men tyvärr har jag inte hunnit skriva. Så nu känns det som vi är på gång ordentligt.

På byggstartsmötet gick vi igenom vad som kommer hända under byggtiden och vad vi måste ordna för att bygget ska kunna fortgå. För att detta skulle göras på ett strukturerat sätt och inget missas så fanns en checklista vi gick igenom. Vi fick också reda på vad som låg på vårt ansvar under bygget. Något jag blev lite överraskad över var att inte radontätningar ingick i huset. Så för att få sådan blev det en extra kostnad på något runt 4500 kronor.

Sedan kom vi in på carportens placering igen. Om det är så som dom vi köpte tomten från säger att det är 4 meter matjord där vi ska lägga carporten, kan detta bli en kostsam affär. Eftersom LB-hus har garantier på sina byggnader vill dom endast fylla med packsand för att vara säkra på att inte byggnaden sätter sig. Så vi kommer att göra följande. Det första som kommer att göras när maskinerna ska köra på tomten är att gräva en provgrop där carporten ska stå. Är det för djupt väntar vi med att bygga carporten. Antingen bygger vi den själv på samma ställe och fyller upp med rivmassor och sedan packsand för att komma ner i pris, eller så får vi bygga ett skärmtak ut från huskroppen. Kruxet där att vi då hamnar närmare än 800 mm från tomtgräns enligt detaljplanen. Det hade varit himla förargligt om vi måsta avboka carporten eftersom det är den som ställt till det för oss med bygglovet.

Vi fick även reda på att det var hög tid för att boka tid på Stoby för att välja tapet, kakel och klinker.

I övrigt diskuterade vi detaljer kring bygget. Tråkigt nog kunde endast byggledaren för markarbetena vara med.

Vi fick också en liten gliring av byggledaren som tyckte att vi skulle ställa till med ett resgille, eller taklagsfest som det kallas i övriga Sverige. Så en krans och lite korvgrillning får det bli för god lycka med det nya huset. Inga konstigheter med det. Glada byggare bygger bättre.

2 kommentarer:

  1. Hej Markus!

    Riktigt roligt att ni också börjar närma er med stormsteg!

    Hoppas att det löser sig med carporten!

    MVH Martin

    SvaraRadera
  2. Känns bra, förutom vårt lilla spöke med carporten.

    SvaraRadera