onsdag 4 maj 2011

Tillvalsmöte

Idag var vi inne på tillvalsmöte på LB Hus i Malmö. Alla val från tiilvalskatalogen skulle göras. Det blev ett möte på drygt 2,5 timmar.

Exteriört:
Tegelröda takpannor, färg på puts fortfarnade inte bestämd. Hängrännor i silver och vita fönster.

Interiört:
Vi valde till 13 mm parkett istället för 8 mm eftersom vi vill kunna slipa om golven eftr några år med småbarnsslitage. Kamin i vardagsrum, eftersom vi har en idag kändes det rätt att sätta in en i det nya huset också. Vi tyckte en Contura 550 var en snygg och stilren kamin som passar bara till huset.


Kök:
I köket valde vi luckor av modellen Solid. Även detta en modell som är stilren och som säkert kommer hålla sig aktuell många år framåt. Eftersom detta är en målad lucka slipper man laminat som riskerar att lossna. Inget roligt alls. Detta har hänt i vårt nuvarande IKEA kök.

Vi bytte också ut alla skåp mot lådor istället. Kändes bra, man vet ju hur ofta man använder grejorna längst inne i skåpen.


Vi kommer även få uppgraderade vitvaror i köket eftersom vårt hus kommer användas som visninghus 2 gånger innan vi flyttar in. I detta ingår bland annat induktionshäll, sweet!

De grejerna vi inte kom fram till vad vi ville ha var badrummöbler. Hurvida vi skulle ha badkar, och i vilket badrum. Så det ska vi kolla upp. Vi ville även uppgradera tvättmaskin och torktumlare som klar mer tvätt. Det blir ju en del med två barn. Så nu blir det kolla badrumsmöbler och badkar för att bocka av dom valen.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag och sambon är i husbyggartankar och LB-hus och Classic 140 känns intressant. Snubblade in på er blogg så tänkte ni kanske har svaren på en del frågor om tillvalskostnader.. =) Vad fick ni betala extra för 13 mm parkett? Lådor istället för skåp i köket? Putsad fasad? Kanske svårt svara på eftersom ni inte vald det, men vad går takutbyggnaden loss som många väljer att göra? Liggande panel?

    Mvh Carolin

    SvaraRadera
  2. Hej Carolin!

    Rolig att ni fann tycke för Classic 140. Jag gillar det främst för dess schyssta planlösning. Men jag ska ge dig svar på dina frågor. Jag har inte summorna i huvudet just nu men om du vill ha mer exakt kan jag kolla upp det mer nogrannt. Men några hundringar i perspektiv till vad man lägger på huset är inte så mycket egentligen.

    Parkett 13 mm 8500:-
    Lådor istället för skåp 6500:- Vi valde även dämpare på ovanskåpen.
    Putsad fasad 210000:-
    Takutbyggnaden kommer jag inte ihåg riktigt vad den kostade, och liggande panel kan jag inte ge dig svar på eftersom vi måste ha puts enl. vår situationsplan.

    Så har du fler frågor så är det bara att droppa.

    SvaraRadera
  3. Tackar för snabbt svarat! =) Noggrannare siffror är inte nödvändigt. Ska bli spännande följa bloggen och se bilder på hur det blir invändigt. Återkommer säkert med frågor. Lycka till med bygget!

    SvaraRadera