fredag 7 november 2014

Friggebod Del 3.

När väl boden kom hade det hunnit bli oktober. Turligt nog så hade vi tur med vädret. Jag hade ordnat så vi fick delarna till friggeboden hemkörda med kranbil. Jag hade även kunnat hämta allt själv med släp, vilket hade varit något tidskrävande med tanke på att man hade fåt köra några vändor och hämta bit för bit.

Golvet kom i 3 delar, som skruvades ihop med 80 mm skruvar, som jag även skulle använda till väggsektionerna. Det var relativt enkelt att få golvsektionerna på plats, det som strulade var att få ihop sponten i golvbrädorna.




 
 
Även väggarna monterades upp med enkelhet. Även har var det ibland lite svårt att få i sponten i panelen. Med skruvtvingar kunde man få lite extra kraft att trycka ihop väggarna. På andra sidan fick vi ibland trycka till sponten med en skruvmejsel för att få ihop det.
 
 


 
 
Vi fick lite problem med att väggarna vill luta utåt. Detta löstes genom att spänna ihop motstående väggar med spännband. Dock hade något för kort spännband, detta löste vi med en liten patentlösning. När vi väl fåt ihop väggarna kund takstolarna skruvas fast. Vi passade även på att fästa en extra regel på takstolen för att senare kunna fästa skivorna som gör att en luftspalt skapas. När sedan takstolarna var på plats var det dags för råsponten som levererade i lock. Dessa var inte riktigt raka som gjorde arbetet något svårare. På en dag lyckades vi få upp golv tak och väggar. Sedan var vi rätt möra och la ner arbetet för dagen.
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar