lördag 25 februari 2012

Vi har nu förlorat hoppet!

I mitt senaste inlägg skrev jag att mitt mål var att få huset färdigställt enligt tidplan. Efter denna veckans samtal med Gar-Bo har vi nu insett att vårt hus inte kommer kunna bli klart i tid. 

Detta innebär nu att vi får leta upp ett provisoriskt boende. Men avsaknaden av information om när bygget kommer igång igen gör det svårt att veta vad man ska leta efter. Kommer vi bo där 1-2 veckor eller 1-2 månader. Det skiljer sig en hel del vad man ska leta efter. Tanken att behöva flytta 2 gånger tynger en så att man nästan gråter bara man tänker på det. Vi var så glada att vi fick sålt huset med utflyttningsdatum som passade perfekt. Med den tidplanen LB-hus hade tagit fram så skulle det krävas en hel del omständigheter för att misslyckas med. För vem hade räknat med en rekonstruktion och sedan en konkurs.

Gar-Bo är inte heller dom som reagerar snabbast i världen. Dom har haft gott om tid att förbereda sig för en konkurs av LB-hus. Men när den inträffade stod dom ändå med brallorna nere. Nu har det gått mer än en vecka och dom vet fortfarande inte riktigt vad dom ska göra. Vi har fått reda på att en av deras besiktningsmän ska kolla igenom alla påbörjade hus för att göra en bedömning av vad som är kvar att göra. Detta kommer ske i slutet av nästa vecka.

Vi har redan börjat ta in offerter på de jobb som måste göras på huset och för det material som måste köpas in. Men en stunden skulle detta tas in för granskning av Gar-Bo för att sedan ändras till att Gar-Bo själv ska ta in alla offerter. Vi har till och med ordnat så att kakel killarna hade kunnat fortsätta sitt arbete på måndag men det går inte för sig. Frustrationen bara växer!!!

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

  1. Hej Markus har ni också fått ett nytt avtal från konkursboet om färdigställandet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte fått något erbjudande än. I tisdags sa kk förvaltaren att dom inte kommer färdigställa huset.

      Radera
  2. Förstår att det känns surt. Mina föräldrar byggde hus på generalentreprenad under 90-talskriset och husföretaget Dalahus gick i konkurs. Farsan hade koll på vad varenda pinal i bygget kostade så han dealade med konkursförvaltaren och tjänade i slutändan en bra slant på eländet. Hoppas det löser sig för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Man hoppas på att man kommer lyckas med något liknande så att man kommer ur denna "krisen" med något positivt. Hade statusbesiktning idag på huset så nu har vi full kolla på vad som finns i huset.

      Radera