torsdag 9 februari 2012

Prioriteringslista på färdigställande av hus.

Hittade på denna lista på en blogg med en av de drabbade i LB-hus företagsrekonstruktion. Se nedanstående länk.

Blogg: Château Trobäck, Prioriteringslista

Enligt den hamnar vi någonstans mellan punkt 1 och 2. Dock har vi inte fått något besked än.

Börjar bli nervös, denna tystnade bådar inte gott. Dock kan denna listan vara en ljusstrimla i mörkret om den inte är någon propaganda för att lugna oroliga kunder.

Vi har skickat två mail till LB-hus rekonstruktions mail adress. Ett där vi bestred fakturan för inredningsleverans A då inte alla saker blivit levererade och ett där vi frågade hur det gick med beslut om att färdigställa fler hus. Men det har varit stendött.

Har fortfarande ett litet hopp. Men det känns tuffare för varje dag som går utan några besked.

5 kommentarer:

  1. Mail kan man förneka att de kommit fram. Begär mottagningsbevis på att de erhållit mailet.

    Det ser tyvärr något mörkt ut. 10 mille i krav från Stocholmsagenten. En ägare som köpt en ö i skärgården för 18 mille. Hoppet står till att den som får övertaga namnet LBhus får stå för garantierna. Så gjordes förra gången.

    /Staffan k

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var inte det med Stockholms agenten en gammal affär? Och sen det där med att ägaren köper en egen ö det var väl ett tag sen när husaffärerna gick som smort. Tror han har en del slantar att slänga in i företaget om han tror på dess överlevnad.

      Radera
    2. Nja, Stockholmsagenten hoppas nog fortfarande på utdelning. Gammalt vet jag inte, han blev av med "jobbet" kring hösten 2010 eller möjligen i början av 2011. Vad jag vet är det ärendet inte avbokat från tinget i Kristianstad. Hans insats var verkligen inte mycket att sätta på meritlistan.

      /Staffan k

      Radera
    3. Man kan undra vilka preferenser som finns beträffande vilka hus som skall prioriteras. Ett projekt med klar grund, rest byggnadsställning för stomresning och då kom ingen leveranslastbil med skalet i slutet av januari och ställningen tog ställningsfirman bort förra veckan. Skalet som då måste/borde varit klart på fabrik redan före problemet den 15:e jan. En leverans som skulle givit sköna pengar över 0,5 mille direkt av kunden efter 1-2 dagars snickarjobb. Är det så rekonstruktionen "skötes" så bådar det inte gott. Förvisso kan det vara bra för de som väntar på uppsättningen att det inte blev något mht de skador det kan bli med något halvfärdigt.
      /Staffan k

      Radera
    4. Kanske inte hade varit så schysst att lägga pengar på att resa ett hus, när inga medel finns för att köpa in material för att göra det helt tätt, som i detta fallet takpannor. Det står flera hus där ute som är väldigt nära färdigställande, även i dessa finns pengar att hämta in. I vårt fall har vi 2 veckors sammanlagt jobb kvar för att färdigställa bygget. Och för det får LB-hus in 25% av priset på huset som jag inte betalt än.

      Jag tycker det är en sund inställning att färdigställa husen efter hur långt i processen dom kommit. Läggs pengarna på att stomresa ett hus kanske ett annat blir försenat 1 månad. 5 x vites kostnad + utlägg för annat boende + flytt. Kan bli en del slantar det där.

      Radera