lördag 18 februari 2012

Reflektioner över konkursen

Vad ska man säga, på något sätt hade man förberett sig på att det skulle gå som det gick. Man hade en strimma av hopp för att rekonstruktionen skulle kunna fortsätta och vårt hus skulle bli utvalt att färdigställas.

En av de saker som känns jobbigast just nu är tiden. Vårt hus är sålt och snart är det dags att flytta här ifrån. Att behöva flytta till ett tillfälligt boende och magasinera alla våra möbler, alternativt tryckt in dom där vi skulle bo, känns väldigt besvärligt.

Vårt hopp är nu att konkursförvaltaren färdigställer huset för att få in pengar i konkursboet. Det har kommit ett uttalande som lyder.

" Ambitionen är att försöka finna lösningar för våra kunder så de kan färdigställa sina hus. Vi ber om att få återkomma så snart vi vet mer efter diskussion med konkursförvaltaren."


Detta väcker ytterligare hopp.Vi har ju trots allt en obetald faktura som säkert hade varit lockande att få inbetald, om vårt hus skulle bli färdigställt.

Skulle nu konkursförvaltaren välja att färdigställa huset, och det inte skulle bli klart i tid har vi fortfarande en chans att få ut vite. Min övertygelse är fortfarande att huset SKA bli klart i tid. Och det är det jag kommer kämpa för nu i veckan.

Mycket hopp finns men jag är också beredd på motsatsen. Jag har redan gjort en skadeanmälan hos Gar-Bo och börjat plocka in offerter från leverantörer för att kunna komma igång så fort som möjligt.

Skönt att Gar-Bo finns men i ärlighetens namn så är försäkringen lite av ett skämt när det gäller garantier. En självrisk på ett halvt basbelopp, 22 500 kronor på varje skada. Fine om taket rasar in eller man får en fruktskada på grund av ett dåligt tätskikt. Men en sprucken list eller en dåligt satt kakelplatta det får man leva med.

Just den punkten känns som en av dom stora förlusterna med denna affären, den förlorade garantin. Vi valde helentreprenad för att ha en kontaktyta när det gällde bygget och eventuella fel.

En kollega beskrev 2 års garantin som att ha en gratis vaktmästare. När något är fel så kommer någon och fixar det åt en.

Vad är en sådan grej värd? Spontant känns som det är mycket värt.

Nu återstår det att se vads som sägs då konkursförvaltaren gör sitt utlåtande om vad som kommer hända.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar