tisdag 28 augusti 2012

Uppfyllnad pågår.

Vårt månlandskap till tomt.
Uppfyllnaden av tomten börjar ta form. Än så länge har vi lyckats få tag på nio lass schaktmassor för att fylla upp. Nu behövs bara några enstaka för att bottenlagret ska vara uppfyllt. Planen är att lägga ut massorna se om det behövs mer, och om inte börja fylla på matjord. Första skiktet på en decimeter tar vi oharpad matjord och sen lika mycket harpad matjord ovanpå. Gräset får vänta tills våren så att massorna får sätta sig i vinter så vi slipper ojämnheter i gräsmattan.

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Måste bara fråga dig en sak!
    Vid er slutbesiktning, fanns det något ni fick hålla pengar för ifrån slutfakturan? Och är det möjligt vis så att ni också blivit kontaktade av Merkurius Inkasso AB?

    Jag håller på att bli tokig, vi har fått ett brev där Merkurius "kräver" att vi ska betala in de 30.000:- vi fick hålla inne för att avhjälpa fel som fanns vid slutbesiktningen!

    SvaraRadera
  2. Vi gjorde upp med advokaten och betala in en summa som vi kom överens med honom. Detta hade vi papper på så vi kontaktade honom när vi fick inkassokravet och det visade sig att det hade blivit fel. Så ett samtal till Ackordcentralen så ska det lösa sig. Har du fler frågor så hör av dig.

    SvaraRadera
  3. Tja så lätt var det inte för oss! Vi har ju rätt att hålla de 30.000:- som besiktningsmannen skrivit i slutbesiktningsprotokollet. Och de ska ju oavsett när/var/hur gå till den som avhjälper felen. Inte ska de då sitta och ta de pengarna ifrån oss. Vi har redovisat detta, men de ger sig inte. Så nu har vi fått blanda in en advokat, trots att vi flera gånger får bekräftat, svart på vitt, att de inte har något att hämta hos oss! Konstigt att advokater inte vet bättre än att läsa igenom giltiga avtal och handlingar innan de ställer sig emot. Ska bli väldigt spännande att se hur detta går!

    SvaraRadera
  4. LB hus har efter slutbesiktning 2 månader att avhjälpa felen. Efter den tiden är det "rökt" för dem och husägaren får ordna det hela själv med de pengar som innehållits och LBhus (eller dess arvtagare dvs konkursförvaltaren) torde då inte kunna ha några synpunkter som läget nu utvecklat sig då de inte heller tar ansvar för 2-årsgarantin.
    Det finns ingen tidsfaktor som kan utläsas av papperen när besiktningsfelen skall vara klara från köparens sida. Visserligen har Garbo dit ofta det innehållna beloppet varit fonderat skrivit att det skall redovisas men det torde inte ha rättslig bäring mot LBhus även om givetvis det skall redovisas men det är på tid som köparen styr över och då får konkursförvaltare-Inkassorbyrån vänta tills det är klart och med LBhus som lärt oss vad hastighet innebär så lär det ta väldigt lång tid innan det klart. Tyvärr räcker nog inte de innehållna beloppen för att ordna besiktningsfelen då det kostar så mycket mer för en köpare att få dit en hantverkare än vad ett byggföretag behöver räkna med varför det i regel inte blir ett öre till konkursförvaltaren kvar. Men han skall förståss försöka, det är hans roll. Sedan torde det även vara köparens val om denne vill ta standardsänkning med inte lagade fel eller laga för mer än vad som innehållits. Att behöva anlita advokat för att klara ut detta synes vara overkill. Bestrid och avvisa betalningskrav då LBhus inte fullgjort sitt kontrakt och som dessutom kräver på kostnadsränta från ursprungliga inflyttningsdagen är mer än oförskämt då inte Garbo betalar en enda procents ränta trots begäran härom.
    /SK

    SvaraRadera
  5. Hur har det gått för er sen, Cicci?

    När är konkursen klar i LB Hus så att ni drabbade vet att ni inte kan vänta några krav längre?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hänvisade hela tiden till vår advokat, som tur nog inte har behövt göra någon större ansträngning, och nu har det gått ett år sedan vi hörde ifrån inkassoföretaget! Hoppas de lagt ner nu!!

      Radera