onsdag 21 mars 2012

Status på färdigställande.

Kakelkillarna är i princip klara med sitt arbete nu. Anledningen att de inte kunnat slutföra arbetet är på grund av att inte dörrarna kommit. Men så fort dessa är monterade så kan vi stryka den punkten i "to do" listan.

Nästan färdigt sovrum.


Snickaren jobbar på för fullt, men på grund av att vi inte kunnat få leveranser i tid har arbetet gått lite segare. Saker börja falla på plats och för varje dag ser huset allt mer ut som ett hus som går att leva i.

Vi har även varit i kontakt med en firma som ska hjälpa oss med solskyddsbiten. När vi var på Hem & Villamässan träffade vi ett firma som hade mässerbjudande på 20%. Nu har vi fått offerten så det är bara att bestämma oss för hur vi ska göra. Planen är att ha pliséer i vårt sovrum och i vardagsrummet hade vi tänkt lameller för insynskydd. I barnens sovrum ochgäst rummet får det bli persienner eller rullgardiner. Vi vet inte riktigt vad vi ska välja där. Persienner går att reglera så att man kan få in önskad mängd ljus medan dom inte ger total mörkläggning. Rullgardinernas egenskaper är i princip tvärtom. Hade man haft ekonomin hade jag gärna satt pliséer överallt eftersom jag tycker dom är en perfekt kompromiss mellan rullgardin och persienn.

Återkommer med status på bygget när det hänt mera nytt.

4 kommentarer:

  1. Men du, plisségardiner är ju i princip bara som en veckad rullgarding. Alltså har de ju samma egenskaper! :-) Man behöver ju inte dra ner dem fullt.

    Sen finns det ju både mörkläggande och genomsläppande rullgardiner att välja på. Själv har vi inget alls. Har beslutsångest då jag först var inställd på vita träpersienner på bottenplanet men så såg jag att de inte var så vita. Där uppe tänkte vi rullgardiner i sovrummen och plisségardiner i takfönsterna, men insåg sedan att vi nog inte kommer behöva något i takfönsterna då vi har norrläge i allrummet. Badrummet uppe behöver inget för det fönstret är så pass mycket mindre och sitter högre upp så man ser inget ändå, i och med söderläget vill man ha in så mycket värme man kan få.

    När beräknar ni flytta in? Hur har det gått med ert gamla hus, har ni fått flytta till något annat emellan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till altandörren i vårt sovrum valde vi pliseréer som går att reglera både uppifrån och nedifrån, på så sätt kan man reglera dom från båda hålen så att man kan ha dom mitt på fönstret.

      Flytt beräknas inom kort beroende på hur arbetena fortlöper under veckan.

      Radera
  2. Blir jätteglad att höra de verkar lösa sig för er, brukar tänka på er när jag kör förbi er "hemort" :) Vi trivs jättebra i vårt hus och hoppas ni kommer göra detsamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att ni trivs i ert hus. Du får ta en sväng om och kolla in huset. Inte så långt från vägen.

      Radera