lördag 31 mars 2012

Slutbesiktning!

Igår hade vi slutligen vår slutbesiktning på huset. Dock lite kaosartad med hantverkare som jobbade på högvarv för att färdigställa dom sista detaljerna i huset. Allt kom slutligen på plats, frånsett från en transformator till golvärmesystemet som inte ville fungera vilket resulterade i att vi inte kommer kunna styra värmen i hallen, klädvården och köket. Denna kommer dock fixas till på måndag.

Besiktningsman blev vår KA Ingvar Klingborg som hastigt kunde rycka in och göra en slutbesiktning och på så sätt möjliggöra en flytt på söndag. Ett stort tack till Ingvar som varit en klippa i sin roll som KA och gett oss bästa möjliga stöd under konkursen. Med sitt kunnade har han hjälp oss förstå en rad lagar, regler och bestämmelser.

Kan meddela att vi inte fann några större fel på bygget. Det mesta var lite färgduttar som skulle sättas på plats. Golvet hade också berikats med en del repor, något barnen kommer hjälpa till att komplettera inom snar framtid. Det känns inte relevant att klaga på detta nu, vi är bara tacksamma att vi fått vårt hus färdigt! Dessutom har vi ingen garanti som täcker sådana småfel. Tur vi valde parkett som går att slipa om (om 10 år ;-) ).

Vill också tacka alla hantverkare och leverantörer som hjälpt oss färdigställa huset. Vilken insats som gjorts för att få huset färdigställt på den knappa tidplan som vi tagit fram.

Själv var jag skeptisk och vågade inte ens boka släp för flytt och ringa runt för bärhjälp förrän i onsdags. Både släp och en massa bärhjälp fanns.

Måste erkänna att man är lite mör vid detta laget efter allt ringade och fixande kring färdigställandet. Nu är det bara flytten kvar. Finns tyvärr lite kraft kvar för att ordna kring alla detaljer som trädgård osv nu. Känns som vi måste landa lite först.

1 kommentar:

  1. Supergrattis och kan inte annat än hålla med om att Ingvar är en klippa, rekomenderar han varmt om någon ska bygga nytt.

    SvaraRadera