onsdag 26 oktober 2011

Putsen börjar komma på och våra eltillval!

Redan i fredags började de som ska putsa huset förbereda. Var förbi och tittade idag och tittade hur det såg ut. Fantastiskt att se huset börjar växa fram. Vilken skillnad det blev med puts jämfört med aquaboarden. Kan bara tänka mig vilken skillnad det blir sen när färgen kommer på.

Entré och köksfönster.


Nu kommer vi till fortsättningen på gårdagens tråd, tillval. Och denna gången gäller det elen. Förra veckan var vi på elfirman som ska sätta vår el. När vi kom fick vi frågan vad vår budget låg på så han visste vilken nivå han skulle lägga sig på. Vi sa att vi kör på och känner vi det blir för dyrt plockar vi bort det från offerten.

Vi började med spottar och gick rum till rum. Vi tog med att vi skulle ha spottar i allrummet men det är inget måste. Sen kom vi till köket. Där bestämde vi oss för spottar i taket, bytte ut lysrören under skåpen mot spottar. Detta kostade halva priset jämför med att välja Ballingslövs egna spottar. Sen valde vi sätta 2 st spottar i ovankant på varje fönstersmyg i köksfönsterna eftersom det inte blir så lätt att sätta belysning i dessa. Där blev det LED spottar. I hallen  och både badrummen valde vi också sätta spottar. Spottarna på toaletterna valde vi att inte ha dimningsbara. Där vi tänkt sätta vår tekniska utrustning i vardagsrum och allrum satt vi ett fyrvägsutag istället för ett 2 vägs. Vi tog även med å offerten att byta ut alla tempgivare till samma serie som strömbrytarna. Dock vet vi inte hur mycket vi kan räkna av på dom som redan är valda till huset. De strömbrytarna som vår elektriker var från Schneider Electric och hette Exxact. Kanske inte lika snyggt som deras highend serier. Vi valde även att fälla in dörrklockan i en mindre dosa.


På utsidan valde vi sätta 2 stycken LED spottar i taket på huvudentén och på baksidan och groventrén valde vi sätta LED armaturer från Hide a Lite. Vi valde även att ha ett förinstalllerat larm.




Allt detta hamnade på 100 000 kr. Så nu blir det att ta fram pennan och börja stryka lite för att få ner kostnaden för elen. Installationer som är jobbiga att göra i efterhand kommer att prioriteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar