tisdag 25 oktober 2011

Det drar snabbt iväg med en massa tillval.



Som jag skrev för ett tag sedan var vi uppe på Stoby måleri och valde kakel, klinker, tapeter och färg. 3 veckor senare damp till sist offerten ner efter vi ringt och frågat vad den blivit av. Tapeterna och färgen såg ok, men pålägget på det kaklet vi valt var inte att leka med.

Jag skruvar tillbaka till då vi var på Stoby. När vi valde kakel och klinker så kollade vi faktiskt inte alls på kvadratmeterpriset. Vi kände att vi ville välja det som kändes bäst.

Tillbaka till offerten, det som stack ut mest var "vårt" badrum 25000 kr extra. Det som priset till stor del var att det vita kakel vi valt kostade för det första 595 kr/kvm med rak kant vilket kostade mer i arbetskostnad. Jag kände då att detta var lite väl så vi tog och åkte till svenska kakel där man får välja allt från deras sortiment.

Vi träffade en väldigt trevlig säljare som gav oss bra hjälp. Dock hade vi två små otåliga barn med oss, så det blev inte mycket gjort den dan. Vi gjorde ett nytt försök utan barn och kunde få hjälp i lugn och ro. Det först vi valde bort var att vi skulle ha rak kant på de vita kakelplattorna i "vårt" badrum plus att vi valde en vit kakelplatta under 300 kr/kvm som ingår. Vi kollade även på en ersättare till den klinkerplatta vi valt. Varför vet vi inte men vi gjorde i alla fall det. Vi fastnade för en platta som hette Travertin. Men vi ville jämföra den med den platta vi valt Colliseum Noir. Vi kände inte för att åka ända till Stoby för detta så vi hittade plattan i en butik i Malmö. När vi la plattorna bredvid varandra såg vi knappt någon skillnad. Plattan vi hittade på Svenska Kakel kostade 395 kr/kvm mot Stobys 595 kr/kvm. Så valet var inte svårt. Vi hade även valt använda denna i hall och klädvård. Så det blev en liten "besparing" där.

Hur ser det ut då. Jo det blir 30x60 Travertin grafit matt på golvet som fortsätter upp som en fondvägg. Vi har valt att lägga dessa omlott. På övriga väggar blir det vitt matt 20x60. Travertin plattan 60x30 har vi även i klädvård och hall. Lilla badrummet blir det Travertin 15x15 och vitt blankt kakel 40x60 med rundad kant.

Måste bara ge säljaren som hjälpte oss på Svenska Kakel en eloge för den bra hjälpen vi fick. Dessutom fick vi många bra tips och råd. Så det rekommenderas!

Sen var det nästa tillvalsmöte. Då var det dags för elen. Återkommer till det senare. Men det slutade "värre" än kakel och klinker.

4 kommentarer:

  1. Jag vet precis hur det känns! Vår offert från elektrikern ligger nu på ca 23000:- (då har vi valt att installera larm). Vi har ännu inte fått offerten för kakel och klinker men vi är NU väl medvetna om detta efter ett chockbesök på Stoby... Tänkte redovisa detta vid tillfälle på bloggen!

    SvaraRadera
  2. Vår el slutade på 70 000 kr extra :-)

    SvaraRadera
  3. Kakel och eldragningar känns svårkalkylerat. Hur fritt har ni fått välja kakelleverantör? Typiskt att det var dyrare arbetskostnad vid rak kant, det som är så snyggt! Har även hört att det kan bli dyrare om man väljer stora plattor. Stämmer det? Ska bli spännande se när ni fått upp kaklet!

    Mvh Carolin

    SvaraRadera
  4. Vi fick som jag skrev innan åka till en byggfirma där man valde allt kakel, klinker, tapet och färg. Vi fick dessutom välja allt från Svenska Kakels utbud, och det kände jag att det räckte för oss. Nu kan det nog variera från vart man bor i Sverige var man får välja sina grejer. Likadant gäller nog tilläget för att lägga plattor i olika storlekar och med eller utan rak kant.
    Tänk också på att LB-hus tar ut en entreprenadavgift, 15%, på dom tillvalen du väljer utöver det som ingår standard. Lite surt. Men sån tur var så hade vår elektriker förhandlat så att denna summan max blev 5000 kr. Detta gäller vid ovanstående tillvalsmöten, alltså kakel, klinker, färg och el.
    Vi fick betala 800 kr per spott. Så om du tar en ritning på det tilltänkta huset och börjar skissa så kommer du nog rätt nära. Sen kan ju lite annat tillkomma som utebelysning, larm, extra väggutag och så vidare.

    SvaraRadera