onsdag 20 april 2011

Tummen upp för bygglovet

Idag fick vi beskedet att vår bygglovsritning fått ok. Nu ska den bara godkännas av grannarna, vika är de vi köpte från. ska ringa imorgon och be dom skriva på papperna fortast möjligast.

Men dethar inte gått smärtfritt. Vår första tanke var att ha carport framför huset, eftersom tomten är så pass smal att den inte får plats sidan om. För att få plats med detta fick vi då skjuta in huset rätt långt på tomten. För att inte vi skulle bli av med hela trädgården la vi carporten 2 meter från gatan. Trots att det enligt detaljplanen stod att det skulle vara 5 meter, för att 2 stycken bilar ska kunna stå efter varandra på uppfarten. Vårt resonemang var att dom kunde stå bredvid varandra istället. Men det blev tummen ner för det förslaget. Så vi sköt fram huset och lade carporten bakom huset, vilket kommer göra att vi får en längre uppfart. Kanske inte så roligt på vintern. Men å andra sidan så blir det lite av en avskiljare mot en grannen.

Ett annat krux var att huset egentligen är 33 centimeter för långt för att få plats på tomten, men det gick igenom. Dock får vi sätta in 2 stycken brandklassade fönster ¨på ena gaveln vilket kostar oss 10 000 kronor extra.

Så nu har vi bokat första tillvalsmötet med vår säljare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar