tisdag 6 september 2011

Plattan gjuten!


7 kommentarer:

  1. Hur har det gått för er på sistone? Vårt bygge har stått helt stilla sedan de reste huset, förutom att plåtslagaren har varit där. Känns lite märkligt för de borde ju ha massor att göra! Dessutom står takpannorna och väntar på att bli utlagda sedan 1½ vecka tillbaka. Vet inte hur man ska reagera, byggledaren skyllde på att de hade problem med sjukskrivningar, så därför tänkte jag kolla hur det går för er?!

    SvaraRadera
  2. Det har inte hänt så mycket här på sistone! Om en vecka är det dags för stomresning. Och ytterligare en vecka efter ska pannorna på. Jag hoppas verkligen den planen följs. Man vill ju inte att takboarden ligger exponerad för höstrusket.
    Tycker det är synd att er tidplan inte följs. Tidpunkten för när pannorna ska på är en av dom mest kritiska i tidplanen. Tycker jag i alla fall. Sen ser man ju så mycket fram emot att allt ska sätta fart när stommen väl står uppe. Då kan man nog bli lite besviken när det bara står näst intill orört. Bra att du kollar av för det är svårt att veta hur det ska vara. eller hur?

    SvaraRadera
  3. Problemet är ju att vi inte fått någon tidsplan, vi har ju bara fått höra datum antingen ifrån vår KA eller om vi själv frågat byggledaren.

    Låt mig höra om ni också hamnar i samma situation framöver!

    SvaraRadera
  4. Markus om du kollar tidplanen, visst står de LEV av takpannor inte montering? Monteringen går under "stomkomplettering" eller ngt liknande. Och för vår del var de 4v efter stomresningen. Men detta var senare än "normalt". Vi gillade inte de men alla vi kollade med sa de var ok!

    SvaraRadera
  5. På vår tidplan står det bara takpannor. Men det kan vara som du skriver att det bara är leverans.
    Vi hade vår stomresning igår, skriver om det snart. Körde förbi idag och då hade dom spikat läkt. Gjorde dom det hos er oxå dan efter stomresningen?

    SvaraRadera
  6. jajjemen! sen kom pannorna 1-2v efter de..

    vår granne som restes ungf samtidigt tog de längre tid att få på takpannorna än på vårt så jag tror inte de e så "farligt" som man själv tycker när huset står där utan takpannor

    SvaraRadera
  7. Har funderat igenom det där en del och det är nog som du säger, att det inte är så farligt att det står exponerat. Boarden ska ju stå emot kondens och annan fukt i framtiden. Så några regskurar ska inte spela roll. Och om det skulle komma in vatten vet man att det inte är bra gjort. Och det är ju inte så mycket som kan ta skada där inne heller eftersom det nästan är tomt.

    SvaraRadera